Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΠολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων

Αρθρα
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
28-03-2009 15:13:23

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η καταγραφή των κατοίκων της περιοχής της Αγίας Τριάδας, έως τις 10 Απριλίου, προκειμένου να αποκτήσουν μόνιμη κάρτα στάθμευσης, μια ακόμα περιοχή μπαίνει στην όλη διαδικασία.

Πρόκειται για την περιοχή που περικλείεται από τις περιοχές της Χανιώπορτας, Καλοκαιρινού, Αγ.Μηνά, Κυρίλ. Λουκάρεως, πλ. Κορνάρου, μεγάλης Έβανς, και την Πλαστήρα. Η καταγραφή των κατοίκων της μεγάλης αυτής γεωγραφικής ενότητας θα γίνεται επίσης στα νέα δημοτικά κτήρια στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, από την ερχόμενη Δευτέρα, και για ένα μήνα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ.Μαμουλάκης σημειώνει ότι θα πρέπει να σπεύσουν οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να μην χάσουν την προθεσμία που έχουν στη διάθεση τους, και να εξασφαλίσουν μια θέση σταθερής στάθμευσης….

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι σήμερα η προσέλευση των πολιτών δεν είναι μαζική, γεγονός που ανησυχεί το δήμο, που απευθύνει έκκληση, προκειμένου να κινητοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες. Ο ίδιος σημειώνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και στις υπόλοιπες περιοχές του Ηρακλείου. Άρα θα πρέπει και οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας από την πλευρά τους να σπεύσουν, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία που ο δήμος έχει ξεκινήσει, και να καταθέσουν εμπρόθεσμα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου οι Ηρακλειώτες να διευκολυνθούν, και να γλιτώσουν τη διαδικασία της επικύρωσης των εγγράφων που πρέπει να καταθέσουν, η πιστοποίηση των εγγράφων που ζητούνται να παραδώσουν, θα παρέχεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους, και έτσι γλιτώνουν μια επιπλέον γραφειοκρατική διαδικασία που είχαν φορτωθεί.Τα δικαιολογητικάΌπως είναι γνωστό, τα δικαιολογητικά θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης για να τα καταθέσουν στους δημοτικούς υπαλλήλους στο κτήρια της Παλιάς Λαχαναγοράς, καταρχήν εάν είναι ιδιοκτήτες κατοικιών, το φωτοτυπημένο συμβόλαιο ιδιοκτησίας του σπιτιού τους. Αντίστοιχα όσοι ενοικιάζουν το αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου. Επίσης ζητείται ένα αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας τους. Ακόμα θα πρέπει να καταθέσουν τη φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, και μίας υπεύθυνης δήλωσης ότι κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του δεν έχει καταθέσει αίτηση για την διεκδίκηση και δεύτερης θέσης στάθμευσης.

Η διαδικασία της καταγραφής των μόνιμων κατοίκων, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λιγότερο των τριών με τεσσάρων μηνών, αλλά σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ.Μαμουλάκη, είναι μονόδρομος, προκειμένου να αποκτήσει ο δήμος τα πραγματικά αριθμητικά στοιχεία όσων ζουν στο ιστορικό κέντρο, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι περίφημες κάρτες στάθμευσης. Όπως έχει γράψει η «Π» ο μελετητής στον οποίο η Λότζια έχει αναθέσει την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, έχει εντοπίσει συνολικά 3.500 θέσεις στάθμευσης. Μέσα σε αυτές θα επιχειρηθεί να χωρέσουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης στους οποίους σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δεν συμπεριλαμβάνονται οι καταστηματάρχες και οι έμποροι.
(Το άρθρο είναι της δημοσιογράφου Λίλιαν Δαφερμάκη από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ της 27-3-2009)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website