Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΕκδηλώσεις

Αρθρα
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
05-12-2010 19:34:06

Έκδηλη ήταν η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία του πλήθους των ιδιοκτητών ακινήτων του Ηρακλείου που συγκεντρώθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΝΙΔΑΝΗ, στην αίθουσα Αριάδνη του ξενοδοχείου ΑΣΤΟΡΙΑ στο Ηράκλειο, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010.
Στη συγκέντρωση, κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI κ. Στράτος Παραδιάς, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και πρόεδρος της ΕΝΙΔΑΝΗ, δικηγόρος κ. Κώστας Αράπογλου που αναφέρθηκαν στα παρακάτω θέματα:
1. Στη φορολογία ακίνητης περιουσίας, γον. παροχές κλπ., νέες αντικειμενικές αξίες. Αίτημα παγώματος των αντικειμενικών αξιών και μείωσής τους στο Λιμάνι Χερσονήσου και στα Μάλλια. Το αίτημα αυτό υποστήριξε και ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης που μίλησε στη συγκέντρωση.
2. Στη μείωση των αγοραπωλησιών στο Ηράκλειο που παρουσιάζουν πτώση το τελευταίο 12μηνο κατά 65% και στη διογκούμενη αύξηση των ξενοίκιαστων καταστημάτων.
3. Στο Εθνικό Κτηματολόγιο, που στα παλιά διοικητικά όρια του δήμου Ηρακλείου, πέρασε ήδη στα χέρια του δημοσίου και στο γεγονός ότι από 2-12-2010 και μετά δεν θα μπορούν να γίνονται μεταβιβάσεις αν υπάρχουν εσφαλμένες καταχωρήσεις, που θα διορθώνονται μόνο με δικαστική απόφαση.
4. Στις επαγγελματικές μισθώσεις, μισθώσεις δημόσιου τομέα.
5. Στις δηλώσεις αλλαγής χρήσης χώρων (ημιυπαίθριοι) - υπερβάσεις δόμησης.
6. Στα αυθαίρετα κτίσματα, τον τρόπο που μπορούν να νομιμοποιηθούν, όσα έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης. Στην ανάγκη ένταξης νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης, για να παταχθεί η αυθαίρετη δόμηση. Την αναγκαιότητα αυτή αποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κος Καμπανός, ο οποίος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του δήμου για επέκταση του σχεδίου πόλης του Ηρακλείου. Στο αίτημα για ρύθμιση για τα αυθαίρετα ανάλογη με αυτή για τους ημιυπαίθριους χώρους, με καταβολή ποσού ίσου με το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας. Το αίτημα αυτό το δέχτηκε με ικανοποίηση ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου κος Μανόλης Ζερβάκης, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και ανέπτυξε τις θέσεις των Οικιστών.
7. Στις ενεργειακές επιθεωρήσεις και στην «ταυτότητα κτιρίου», διαδικασία που θα ισχύει για τις οικοδομικές άδειες που θα εκδίδονται από 1-1-2011.
8. Στο αίτημα για αναστολή εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού τουλάχιστον για ένα εξάμηνο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και για ένα σημαντικό μεταβατικό διάστημα για τις μισθώσεις, ιδιαίτερα των ακινήτων μικρού εμβαδού, τα οποία πρέπει να εξαιρεθούν πλήρως. Ως γνωστόν από 9-1-2011 δεν θα μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη και να θεωρούνται μισθωτήρια από τις Δ.Ο.Υ αν δεν έχει εκδοθεί ενεργειακό πιστοποιητικό.
9. Στο πρόγραμμα της ΠΟΜΙΔΑ για την ομαδική ασφάλιση κτιρίων.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website