Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΠολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων

Αρθρα
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA
17-01-2011 19:10:35

Την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη για τη βιοποικιλότητα, του οποίου βασική διάταξη αναφέρει ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura καθορίζεται σε 10 στρέμματα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα.

Οι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει» και την κάλεσαν να ζητήσει από την αρµόδια υπουργό «να το πάρει πίσω». Η κ.Μπιρµπίλη δέχεται ισχυρή κριτική από τους βουλευτές επειδή-για άλλη µία φορά, όπως λένε-νοµοθετεί χωρίς να συνεργάζεται µε τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Το νοµοσχέδιο που φτάνει την Τρίτη προς συζήτηση στην αρµόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των βουλευτών επειδή, όπως υποστηρίζουν, «µε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης ∆ριβελέγκας, ο οποίος δέχεται τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών, δήλωσε ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν θα περάσει από τη Βουλή, δεν το στηρίζουν οι βουλευτές και θα είναι λάθος να επιµείνει η κυβέρνηση στην ψήφισή του. Πρέπει να υπάρξει άµεση αλλαγή της συγκεκριµένης διάταξης, πριν το νοµοσχέδιο φτάσει στο στάδιο της συζήτησης στην Επιτροπή και στη συνέχεια πάρει τον δρόµο του για την Ολοµέλεια».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το τελεσίγραφο των βουλευτών που προκαλεί ήδη σοβαρούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση έχει ενηµερωθεί τόσο η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη όσο και ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Βασίλης Έξαρχος.

Το «δεν ψηφίζουµε αυτό το νοµοσχέδιο» των βουλευτών έχει προφανώς να κάνει µε τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν ολόκληρα νησιά στο Αιγαίο που έχουν λάβει αυτόν τον χαρακτηρισµό ή ολόκληρες περιοχές, όπως η µέση χερσόνησος της Χαλκιδικής, το 65% του Νοµού Τρικάλων κ.ά.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι προκειµένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δηµιουργήσει το τελεσίγραφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο, αναζητείται µια µέση λύση η οποία θα βοηθήσει τους βουλευτές να άρουν τις αντιρρήσεις τους.

Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, µια λύση στο αδιέξοδο θα µπορούσε να είναι η συµπερίληψη στο νοµοσχέδιο ρητής αναφοράς ότι θα θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα εκείνα τα οποία και θεωρούνται άρτια (στα 4 στρέµµατα) κατά την ψήφιση του νοµοσχεδίου και θα απαγορεύεται η κατάτµηση µεγαλύτερων οικοπέδων σε τµήµατα των 4 στρεµµάτων, έτσι ώστε να ισχύσει για το µέλλον η αρτιότητα των 10 στρεµµάτων. Ωστόσο, το αρµόδιο υπουργείο δεν έχει απαντήσει το αν θα πράξει κάτι σχετικά µε αυτήν τη συµβιβαστική πρόταση.
Οι περιοχές NATURA στην Κρήτη αναφέρονται στην κατηγορία Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων με ημερομηνία καταχώρησης 22-11-2007.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website