Τετάρτη 12 Μαΐου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΜισθώσεις

Αρθρα
ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ
13-03-2005 16:49:58

1 Τα γραφεία που προορίζονται για επαγγελματική στέγη που ενώ πριν 5-6 χρόνια νοικιάζονταν με ευκολία, σήμερα τα παλαιότερα μένουν ξενοίκιαστα ακόμα και για ένα χρόνο και τα ενοίκιά τους πέφτουν λόγω της υπερπροσφοράς που υπάρχει. Σχετικά με τις μισθώσεις γραφείων έχει δημιουργηθεί νέο πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες γραφείων στα οποία έχουν γίνει πολεοδομικές παραβάσεις (κάλυψη ημιυπαίθριων χώρων κλπ) ή που από την άδεια οικοδομής δεν είναι χαρακτηρισμένα ως γραφεία δεν θα μπορούν να αγοράζονται ή να νοικιάζονται από γιατρούς λόγω αλλαγής της νομοθεσίας για τη στέγαση ιατρείων της οποίας η ισχύς έχει ανασταλεί. Τα γραφεία αυτά θα μείνουν στα αζήτητα για πώληση ή για μίσθωση για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί η χρήση των γραφείων ως ιατρείων είναι μια από τις πολύ διαδεδομένες χρήσεις. Ήδη οικοδομικές επιχειρήσεις που έχουν καλύψει παράνομα ημιυπαίθριους χώρους δυσκολεύονται στις πωλήσεις των γραφείων που κατασκεύασαν. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο οποιοσδήποτε επενδύει σε ακίνητα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του ότι η νομοθεσία μας προσαρμόζεται συνεχώς στην νομοθεσία της ΕΟΚ, όπως στο παράδειγμα του νόμου για τη στέγαση των ιατρείων και η παρανομία είτε πολεοδομική, είτε φορολογική, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής έχει οδυνηρές συνέπειες για τους παραβάτες. Καθένας πρέπει να κινείται και να ελίσσεται στα όρια των νόμων αναζητώντας τη σωστή ενημέρωση. 2) Την επένδυση σε γκαρσονιέρες που αυτή τη στιγμή κρύβει ένα μεγάλο επενδυτικό κίνδυνο. Λόγω της έλλειψης φοιτητικής στέγης στην περιοχή του Ηρακλείου, που υπήρχε μέχρι πριν δύο χρόνια και τα ικανοποιητικά ενοίκια που απέδιδαν οι γκαρσονιέρες και εξακολουθούν να αποδίδουν σε ορισμένες προνομιούχες περιοχές, άρχισαν να κτίζονται αθρόα γκαρσονιέρες. Όμως οι γκαρσονιέρες αυξάνονται χωρίς οι φοιτητές να αυξάνονται. Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή μεγάλων κτηρίων με γκαρσονιέρες. Είναι σίγουρο ότι αρκετές θα μείνουν ξενοίκιαστες ιδίως αυτές που είναι σε περιοχές που δεν εξυπηρετούν τους φοιτητές και στις υπόλοιπες θα πέσουν οι τιμές τους. Ήδη οι τιμές στις γκαρσονιέρες σε περιοχές που δεν εξυπηρετούν φοιτητές, όπως η Αμμουδάρα Ηρακλείου, μένουν ξενοίκιαστες, και όσες νοικιάζονται έχουν χαμηλά ενοίκια. Αντίθετα στο Ρέθυμνο υπάρχει μεγάλη έλλειψη φοιτητικής στέγης.
3) Κρίση έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην περιοχή του Ηρακλείου και στις μισθώσεις κατοικιών μεγαλύτερης έκτασης, που προορίζονται για οικογενειακή στέγη. Εδώ τα αίτια είναι διαφορετικά. Η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των ενοικιαστών αυτής της κατηγορίας, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των στεγαστικών δανείων και της ευκολίας απόκτησης στέγης.
4) Κρίση επίσης έχει αρχίσει να υπάρχει και στις μισθώσεις καταστημάτων εξαιτίας της γενικότερης ύφεσης της αγοράς. Δύσκολα νοικίαζονται συνοικιακά καταστήματα και σε δρόμους με μικρή εμπορικότητα.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website