Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΕκδηλώσεις

Αρθρα
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ENHMΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
12-10-2012 20:09:10

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες ακινήτων παρακολούθησαν την ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε με θέμα «ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ», στα πλαίσια του συνεδρίου διοργάνωσε η CEREAN – και ο σύλλογος Μεσιτών Ανατολικής Κρητης,

Στη συγκέντρωση, ομιλητές ήταν: 1) ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ, Δήμαρχος Βιάννου – Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Κρήτης 2) ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΥΡΑΚΗ, πρόεδρος συλλόγου μεσιτών ανατολικής Κρήτης και 3) ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, Δικηγόρος, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ηρακλείου.
Η κα Μαυράκη αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά ακινήτων και στις προοπτικές που υπάρχουν.
Ο κος Μπαριτάκης αναφέρθηκε στους φόρους που πρόκειται να επιβληθούν και ειδικότερα στο ενιαίο τέλος ακινήτων και στην απαξίωση των ακινήτων που επιφέρει η υπέρμετρη φορολόγησή τους.
Ο κος Κώστας Αράπογλου αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
1. Στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, <<χαράτσια>>, έκτακτες εισφορές, αντικειμενικές αξίες και τις συνέπειες που έχουν στην αγορά ακινήτων.
2. Στις μειώσεις μισθωμάτων και δυνατότητα έξωσης λόγω μη καταβολής ενοικίων σε δύο μήνες. Εδώ τονίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες όπου χρειάζεται να κάνουν αν χρειάζεται πάγωμα ή μείωση του ενοικίου για να μην χάσουν τον υπάρχοντα ενοικιαστή που είναι συνεπής στην καταβολή του ενοικίου. Αναφέρθηκε επίσης σε αθέμιτες τακτικές που ακολουθούν ορισμένοι μισθωτές για να εξαναγκάσουν τους ιδιοκτήτες σε μείωση ενοικίου χωρίς να συντρέχει λόγος.
3. Στο πως μπορεί να γίνει ένα εξ αδιαιρέτου ακίνητο αυτοτελές και να τακτοποιηθεί η αυθαίρετη οικοδομή που υπάρχει σ’ αυτό και στα φορολογικά και νομικά προβλήματα, που υπάρχουν.
4. Στο εθνικό Κτηματολόγιο και στους κινδύνους από τις λάθος καταχωρήσεις του κτηματολογίου. Επισήμανε την αναγκαιότητα όλοι οι ιδιοκτήτες να πάρουν αντίγραφα κτηματολογικών φύλλων για να ελέγξουν την ορθότητα των εγγραφών. Οι εγγραφές για την περιοχή αρμοδιότητας του κτηματολογικού γραφείου Ηρακλείου, οριστικοποιούνται στις 2-12-2020. Μετά την ημερομηνία αυτή τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ελληνικού δημοσίου και όσα έχουν καταχωρηθεί στο όνομα άλλου ιδιοκτήτη ανήκουν στον άλλο ιδιοκτήτη και όχι στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη.
5. Αναφέρθηκε επίσης στα υποχρεωτικά ενεργειακά πιστοποιητικά, σχεδιαγράμματα, βεβαιώσεις, και στην απελευθέρωση των αμοιβών γι’ αυτά.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website