Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΠολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων

Αρθρα
Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ
13-08-2015 15:08:46

Το διασκορπισμένο αρχείο της Πολεοδομίας που βρίσκεται σε τρία διαφορετικά σημεία, επιχειρεί τώρα να συνενώσει η Πολεοδομία Ηρακλείου, που προχωρά στη μίσθωση ενός χώρου ειδικά για το σκοπό αυτό. Στο χώρο αυτό θα στεγαστούν τα πολύτιμα αρχεία της μεταπολεμικής περιόδου, της Πολεοδομίας τόσο του Δήμου όσο και της πρώην Νομαρχίας Ηρακλείου τα οποία σήμερα βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία σε μια κατάσταση απόλυτου χάους και πλήρους αποδιοργάνωσης.

Συγκεκριμένα σήμερα όλο το υλικό αυτό το οποίο αφορά πολεοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το 1955 βρίσκεται διασκορπισμένο στους ισόγειους χώρους κτιρίου στην οδό Μάρκου Μουσούρου, στο Παγκρήτιο Στάδιο και στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου στις εργατικές κατοικίες του Μπεντεβή. Το υλικό αυτό εμφανίζει μια απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης και χάους λόγω των διαδρομών που έχει διανύσει μέχρι σήμερα, μεταφερόμενο από τον ένα χώρο στον άλλο, χωρίς φροντίδα ταξινόμησης και προστασίας και θεωρείται βέβαιο ότι έχει μεγάλες απώλειες. Όπως είναι γνωστό, ένα σημαντικό μέρος του υλικού αυτού, το οποίο φυλασσόταν παλαιότερα στο Περιφερειακό Εργαστήριο στον κόμβο του Γιόφυρου, καταστράφηκε στις μεγάλες πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή τη 10ετία του 1980.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τώρα επιχειρείται, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιάννη Αναστασάκη, είναι όλο το υλικό αυτό να συγκεντρωθεί και να αξιοποιηθεί παραγωγικά. Καταρχάς θα γίνει μια διαδικασία ταξινόμησης των φακέλων ώστε να αποκτήσουν μια χρονολογική σειρά. Ο ίδιος δεν κρύβει τους φόβους του ότι κάποιο μέρος του υλικού αυτού, ειδικά από αυτό το οποίο ο Δήμος παρέλαβε από την πρώην Νομαρχία, έχει υποστεί μεγάλες φθορές και απώλειες. “Ο στόχος που έχει τεθεί από εμάς”, τονίζει ο κ. Αναστασάκης, “είναι προοπτικά να διασφαλίσουμε την ψηφιοποίηση όλου αυτού του υλικού, ώστε να δομηθεί ένα καλά οργανωμένο αρχείο της Πολεοδομίας το οποίο θα είναι προσβάσιμο και για τους πολίτες, αλλά παράλληλα θα εξυπηρετήσει αποφασιστικά και τη λειτουργία της υπηρεσίας εσωτερικά”.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website