Παράταση της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων Κτηματογράφησης για τους Δήμους Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και Ηρακλείου μέχρι 22-11-2022

Με απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου με καταληκτική ημερομηνία, τόσο για κατοίκους της ημεδαπής όσο και για διαμένοντες στο εξωτερικό, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022. Αυτή είναι και η τελευταία παράταση που δόθηκε βάσει νόμου καθώς μετά την πάροδο της 22ης-11-2022  οι δηλώσεις που θα λαμβάνονται από τα εκάστοτε Γραφεία Κτηματογράφησης, θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

-Σε ποιες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου γίνεται κτηματογράφηση;

Στον Δήμο Ηρακλείου, στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Αγ. Μύρωνα, Ανω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Πενταμοδίου, Πετροκεφάλου, Πυργούς, Βουτών, Δαφνέ, Σκαλανίου, Σταυρακίων, Καλλιθέας, Ν. Αλικαρνασσού, Αυγενικής, Βενεράτου, Κερασιών, Σίβας και Τεμένους.

• Στον Δήμο Μαλεβιζίου, στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Δαμάστας, Μαράθου, Αστυρακίου, Αηδονοχωρίου, Τυλίσου, Καμαριώτου, Γωνιών (Μαλεβιζίου), Κεραμουτσίου, Μονής, Καμαρίου, Κορφών, Λουτρακίου, Κρουσώνος, Σάρχου, Αχλάδας, Φόδελε, Ροδιάς και Γαζίου και

• Στον Δήμο Χερσονήσου, στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Λιμένος Χερσονήσου, Χερσονήσου, Γωνιών (Πεδιάδος), Ποταμιών, Αβδού, Κεράς, Μοχού, Μαλίων, Καινούργιου Χωριού, Σγουροκεφαλίου, Επισκοπής, Γαλίφας, Αϊτανίων, Ελαίας, Γουβών, Ανωπόλεως, Κάτω Βάθειας και Επάνω Βάθειας.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης της Κτηματολόγιο ΑΕ λειτουργεί στην οδό Μενελάου Παρλαμά, στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών στο Ηράκλειο, στην περιοχή Γιόφυρου, οδός Μενελάου Παρλαμά αρ. 119,  λειτουργεί Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή από τις 8:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ. Για την προσέλευση των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών για την υποβολή δηλώσεων στο παραπάνω γραφείο, γίνονται κατόπιν ραντεβού μέσω του site https://www.ktimaheraklion.gr/

Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας στο πεδίο "Ραντεβού".

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2810-255800 , 2810-256400

email: heraklion1@ktimaheraklion.gr , heraklion2@ktimaheraklion.gr  

Από τη Δευτέρα 14/02/2022 πραγματοποιείται η υποβολή δηλώσεων και στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού στο Δήμο Χερσονήσου για τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου κατόπιν ραντεβού. Το Γραφείο Ενημέρωσης Χερσονήσου βρίσκεται στην Πρώην Αγγλικανική Εκκλησία, εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στις Γούβες και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 8.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.. Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας στο πεδίο "Ραντεβού".

Σημειώνουμε ότι στο γραφείο Ενημέρωσης Χερσονήσου θα παραλαμβάνονται αποκλειστικά πλήρως συμπληρωμένες δηλώσεις με εντοπισμένα δικαιώματα και με πληρότητα εγγράφων. Σε κάθε περίπτωση, και για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών συστήνεται η επίσκεψη στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ηρακλείου που βρίσκεται στο 1ο χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Μοιρών (Μενελάου Παρλαμά 119) και λειτουργεί καθημερινά 8.00 το πρωί έως 16.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8.00 το πρωί έως 20.00 το βράδυ.

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους και αφορά στο δικαίωμα επί του ακινήτου και όχι στο ακίνητο.

Οι δικαιούχοι καλούνται να ενημερωθούν άμεσα, υποβάλλοντας τις απαραίτητες δηλώσεις ιδιοκτησίας, προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΙΔ.Α.Ν.Η., κ. Κώστα Αράπογλου, τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησηςθα καταγραφούν στις πρώτες εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» κι εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη συλλογή δηλώσεων κατά το στάδιο της Κτηματογράφησης δείτε το παρακάτω άρθρο: https://www.enidani.gr/gr/ktimatologio---upothikofulakeia/ksekinaei-ti-deutera-22112021-i-ktimatografisi-stous-dimous--malebiziou-xersonisou-kai-ston-upoloipo-dimo-irakleiou-506