Στις 18-7-2022 ξεκινάει η ανάρτηση στους Δήμους της ενδοχώρας του Ηρακλείου

Στις 18-7-2022 ξεκινάει η ανάρτηση σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων διόρθωσης μέχρι την 18η-11-2022. Οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει ενημερωτικό μήνυμα στο προσωπικό τους email, το οποίο είχαν δηλώσει στο στάδιο της Κτηματογράφησης. Το ενημερωτικό email έχει ως εξής:

Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στην Περιφέρεια Κρήτης (δείτε αναλυτικά τις περιοχές παρακάτω), η Δευτέρα Δέκα Οκτώ Ιουλίου του έτους Δύο Χιλιάδες Είκοσι Δύο (18.07.2022) είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την Δευτέρα Δέκα Εννέα Σεπτεμβρίου του έτους Δύο Χιλιάδες Είκοσι Δύο (19.09.2022) (ή την Παρασκευή Δέκα Οκτώ Νοεμβρίου του έτους Δύο Χιλιάδες Είκοσι Δύο (18.11.2022) αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:  

• Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)  

• Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την Δευτέρα Δέκα Εννέα Σεπτεμβρίου του έτους Δύο Χιλιάδες Είκοσι Δύο (19.09.2022) – (ή την Παρασκευή Δέκα Οκτώ Νοεμβρίου του έτους Δύο Χιλιάδες Είκοσι Δύο (18.11.2022) εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κάνετε χρήση της ιστοσελίδας www.iraktima.gr

ή να καλέσετε στο τηλ: 210 4407077 καθημερινές 09.00 π.μ. – 17.00 μ.μ 

Εάν δεν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας

στις παραπάνω περιοχές αγνοείστε αυτό το μήνυμα.

Το παρόν ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα αποστέλλεται από την Κοινοπραξία ΤΟΜΗ Α.Ε.Μ.Ε.Υ. – ΣΠ. ΣΟΥΛΙΑΣ / ΚΤ5-32 η οποία με την από 20.12.2017 σύμβαση με το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανέλαβε την εκπόνηση της Μελέτης Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσιών και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης - Σύμβαση ΚΤ5-32.