Συνέντευξη του Γιώργου Κ. Αράπογλου, Υπεύθυνου Ενημέρωσης της ΕΝ.ΙΔ.Α.Ν.Η στο Ράδιο 98.4 σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες και την εκτός σχεδίου δόμηση

Το σχέδιο δράσης που εναλλάσσεται κάθε χρόνο και δοκιμάζει τις αντοχές τους’’ 

Ούτε κουβέντα για απλούστευση διαδικασιών και σταθερής πολιτικής παρά τις εκκλήσεις και τις προτάσεις τόσο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου όσο και της ΠΟΜΙΔΑ’’.

Σχέδιο για αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από το 2025 με «πιλότο» τον νέο αυτόματο μηχανισμό που θα παρακολουθεί τις διακυμάνσεις στις εμπορικές τιμές και θα προσαρμόζει πάνω σε αυτές της εφορίας βρίσκεται στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με την Απογευματινή.

Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα μπει σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες του 2024, προκειμένου από τις αρχές του 2025 να «τρέξει» η διαδικασία της αναθεώρησης των αντικειμενικών τιμών με βάση το πρώτο δείγμα των στοιχείων για τις μεταβολές στις εμπορικές τιμές των ακινήτων.

Ακολουθούν κι οι νέοι κανόνες για τα άρτια οικόπεδα με “πρόσωπο” 25 μέτρα φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ο Yπεύθυνος Ενημέρωσης της Ένωσης Γιώργος Αράπογλου εξηγεί τι αναμένεται από την εξισορρόπηση αντικειμενικών κι εμπορικών αξιών, καθώς αναμένεται άνοδος σε όλες τις πράξεις που συνδέονται με την ιδιοκτησία, όπως: ‘’ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, κληρονομιές, γονικές παροχές, ασφαλιστήρια συμβόλαια κι άλλα. Για τα οικόπεδα εκτός σχεδίου σημειώνει ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, βρίσκεται ήδη στα συναρμόδια υπουργεία για υπογραφές και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Προς το παρόν πάντως οι πρόνοιες της θα συνεχίσουν να κρατούν ομήρους κοντά δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Ακολουθεί σύνδεσμος της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=jGzXh338Gn0