Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΠολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων

Αρθρα
BOMBA AΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
03-05-2009 21:46:47

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε όλες τις περιοχές που η μελέτη χαρακτηρίζει ως περιοχές γενικής κατοικίας, που αφορά, εκτός από τους θύλακες της πόλης στην Αγίου Μηνά, στο Βαλιδέ Τζαμί και την Αγίου Τίτου, και σε μια περιοχή περιμετρικά των ενετικών τειχών που πλήττονται

Βόμβα μεγατόνων για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηράκλειο, βάζει η μελέτη ανάπλασης της παλιάς πόλης, καθώς ανακύπτει μείζον θέμα για τους ακάλυπτους χώρους όλων των οικοδομών, οι οποίοι μετατρέπονται σε κοινόχρηστους! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χάνεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες, πολύ μεγάλης αξίας γη, την οποία έχουν πληρώσει ακριβά από την τσέπη τους, είτε για να εκτονώσουν τις πολεοδομικές πιέσεις των οικοδομών τους, είτε για να εξασφαλίσουν χώρους στάθμευσης.

Το όλο θέμα αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστας Αράπογλου, με δηλώσεις του στην «Π» ο οποίος τονίζει ότι πρόκειται για μια από τις πιο άδικες παρεμβάσεις του σχεδίου ανάπλασης της παλιάς πόλης. Όπως σημειώνει τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται σε όλες τις περιοχές που η μελέτη χαρακτηρίζει ως περιοχές γενικής κατοικίας, που αφορά, εκτός από τους θύλακες της πόλης στην Αγίου Μηνά, στο Βαλιδέ Τζαμί και την Αγίου Τίτου, και σε μια περιοχή περιμετρικά των ενετικών τειχών που πλήττονται. Ο ίδιος εξηγεί ότι το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται σε όλες τις περιοχές γενικής κατοικίας, όπου η μελέτη προβλέπει ότι όλοι οι ακάλυπτοι χώροι των οικοδομών ενοποιούνται, και μετατρέπονται σε κοινόχρηστους. Πρόκειται για μια επιπλέον σημαντική ζημιά που προκαλεί η μελέτη σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες, οι οποίες θίγονται όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει όπως τονίζει ότι κάποιοι που έχουν πληρώσει χρήματα για να έχουν στα διαμερίσματα τους θέσεις στάθμευσης σε ακάλυπτο χώρο, χάνουν την δυνατότητα αυτή, γιατί πολύ απλά, αυτοί γίνονται κοινόχρηστοι, που σημαίνει ότι χάνουν το ιδιωτικό τους παρκινγκ. Με άλλα λόγια οι ιδιοκτήτες χάνουν μια έκταση ιδιωτική, την οποία την έχουν πληρώσει ακριβά από την τσέπη τους, για να μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο.

Ο ίδιος σημειώνει ότι καταρχάς θα πρέπει να δούμε το γεγονός ότι η φιλοσοφία του νόμου για τους ακάλυπτους χώρους είναι να χρησιμοποιούνται είτε ως χώροι πρασίνου, είτε για την εκτόνωση της πολεοδομικής πίεσης των οικοδομών είτε για να έχουν ησυχία τα διαμερίσματα στα εσωτερικά δωμάτια, που συνήθως χρησιμοποιούνται ως υπνοδωμάτια. Όλα αυτά η μελέτη τα καταργεί, χωρίς παράλληλα να προβλέπει μέτρα αποζημίωσης των ιδιοκτητών, οι οποίοι αναίτια χάνουν μια σημαντική αξία γης που πλήρωσαν ακριβά.

Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να καταθέσουν ενστάσεις, και να σπεύσουν να μελετήσουν με προσοχή τη μελέτη ανάπλασης της παλιάς πόλης και τις παρενέργειες που έχει στις κατοικίες τους.
Το άρθρο αυτό είναι της δημοσιογράφου Λίλιαν Δαφερμάκη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 30-4-2009.


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website