Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΠολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων

Αρθρα
ΜETA THN ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ , ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ
04-07-2009 15:54:24

Και δεύτερο «χαράτσι» περιμένει τους ιδιοκτήτες παράνομα κλεισμένων ημιυπαίθριων, από τη στιγμή που θα τους δηλώσουν στις πολεοδομίες. Οπως διευκρίνισε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι «τακτοποιημένοι» χώροι θα φορολογηθούν σύμφωνα με τη νέα τους χρήση, ενώ θα υπόκεινται κανονικά σε τέλη. Ολα δείχνουν ότι οι δήμοι και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας περιμένουν να «τακτοποιήσουν» και αυτοί με τη σειρά τους τούς παρανομούντες ιδιοκτήτες...

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει την τροπολογία Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους, ορίζεται σαφώς ότι οι ιδιοκτήτες «τακτοποιημένων» ημιυπαίθριων, υπογείων και γκαράζ δεν θα κληθούν να καταβάλλουν αναδρομικά φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τέλη ή άλλες επιβαρύνσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ισχύει το ίδιο και για το μέλλον. Χθες, το ΥΠΕΧΩΔΕ διευκρίνισε ότι «από την τακτοποίηση και μετά ως προς τα φορολογικά και τα τέλη άλλων φορέων είναι αυτονόητο ότι θα αντιμετωπίζονται ως κλειστοί χώροι με τη νέα χρήση τους».

Τι συνεπάγεται αυτό; Κατ’ αρχήν, οι φορολογούμενοι που θα υπαχθούν στη ρύθμιση Σουφλιά θα καταβάλλουν αυξημένους φόρους κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων τους, στις περιπτώσεις κληρονομιάς και γονικής παροχής, καθώς και υψηλότερο ενιαίο τέλος ακινήτων. Ταυτόχρονα, με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθούν το 2010 οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν εκ νέου το έντυπο Ε9 με όλες τις μεταβολές που θα επέλθουν στα ακίνητά τους.

Ειδικότερα, όσοι αποφασίσουν να «τακτοποιήσουν» τον ημιυπαίθριο που έχουν θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: Αναπροσαρμόζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου λόγω της αύξησης της επιφάνειας του ακινήτου. Αυξάνονται οι φόροι μεταβίβασης και το τέλος συναλλαγής, καθώς και ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος καθώς και οι φόροι κληρονομιών και γονικών παροχών. Για κατοικίες που μετά την «τακτοποίηση» η επιφάνεια ξεπεράσει τα 200 τ.μ., τότε υπάγονται στο τεκμήριο κατοικίας. Αυξάνεται το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Ταυτόχρονα, οι «τακτοποιημένοι» χώροι θα συνυπολογίζονται στα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφελείας, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν ακόμα... και στην κατανομή των κοινοχρήστων μιας πολυκατοικίας.
(Το πιο πάνω άρθρο είναι των Γιώργου Λιάλιου - Προκοπη Χατζηνικολαου απο την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 4-7-2009)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website