Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021  
Πρόεδρος - Διοικητικό Συμβούλιο 
Σκοπός-Αγώνες-Έργο 
Γίνε Μέλος - Ενημερώσου 

Αγοραπωλησίες 
Ασφάλιση κτιρίων 
Εκδηλώσεις 
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων 
Ενεργειακό πιστοποιητικό 
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ 
Πολυκατοικίες - Κοινόχρηστα 
Οικοδομές - Αυθαίρετα 
Μισθώσεις 
Πολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων 
Απαλλοτριώσεις 
Φοιτητική Στέγη 
Κτηματολόγιο - Υποθηκοφυλακεία 
Φορολογικά Θέματα - Δημοτικά Τέλη 
Διατηρητέα κτίρια 
Τραπεζικός Δανεισμός 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο InteramericanΠολεοδομικά - Σχέδια Πόλεων

Αρθρα
ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ (για τις περιοχές Παπα Τίτου Μετόχι, Αγία Ειρήνη- Κορακοβούνι –Μαραθίτης και Αμφιθέα Ηρακλείου)
20-06-2011 10:23:53

Ξεκινά η δεύτερη ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων τριών μεγάλων πολεοδομικών μελετών από την πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα Ιουνίου. Πρόκειται για τις περιοχές Παπα Τίτου Μετόχι, Αγία Ειρήνη- Κορακοβούνι –Μαραθίτης και Αμφιθέα, οι κτηματολογικοί πίνακες των οποίων θα αναρτηθούν στο «Νet cafe» του χώρου της πρώην λαχαναγοράς. Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές αυτές, θα πρέπει να σπεύσουν προκειμένου να δουν από πρώτο χέρι πως διαμορφώνονται οι κτηματολογικοί πίνακες, πως καταγράφονται οι ιδιοκτησίες τους μέσα σε αυτούς και εφόσον εντοπίσουν λάθη παραλείψεις ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή να φροντίσουν να καταθέσουν άμεσα ένσταση. Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στις παραπάνω περιοχές θα έχουν προθεσμία ενός μήνα προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο λανθασμένο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αλλαχθεί.

Όπως είναι γνωστό στην πρώτη ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων είχαν κατατεθεί συνολικά 5.500 ενστάσεις. Σύμφωνα με τον αρμόδιο επί των πολεοδομικών αντιδήμαρχο Μ.Βασιλάκη, οι ενστάσεις αυτές που κατατέθηκαν από τους πολίτες επεξεργάστηκαν από το μελετητή, εξετάστηκαν οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει και αφού ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία, το όλο κτηματολογικό σχέδιο της περιοχής θα αναρτηθεί για δεύτερη φορά, προκειμένου να ελεγχθεί ξανά ώστε να οριστικοποιηθεί. Εάν κατατεθούν νέες ενστάσεις και κριθεί ότι είναι πολλές μοιραία θα οδηγηθούμε σε νέα ανάρτηση, όμως εάν οι ενστάσεις είναι λίγες, τότε θα εξεταστούν και θα σταλούν ατομικές ειδοποιήσεις. Ο κ.Βασιλάκης σημειώνει ότι το πολεοδομικό κομμάτι των μελετών είναι στην πρώτη φάση του ακόμα και σε φάση επεξεργασίας από το μελετητή.

Όπως είναι γνωστό, η ανάθεση των πολεοδομικών μελετών μπλόκαρε από τις αρχές του 2006 (όπως είχε αποκαλύψει η «Π» με δημοσίευμα της στις 18-1-06) μετά από προσφυγή που έγινε από μελετητή, ο οποίος συμμετείχε στο διαγωνισμό. Ακολούθησε μια οδυνηρή διαδικασία τριών χρόνων, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και κυρίως μέχρι ο δήμος Ηρακλείου να αποφασίσει το πώς θα χειριστεί την δύσκολη αυτή υπόθεση που στοίχησε ακριβά στην πολεοδομική οργάνωση της περιοχής που είχε την ατυχία να καθυστερήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
(Το πιο πάνω άρθρο είναι της δημοσιογράφου Λίλιαν Δαφερμάκη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου 18-6-2011)


Επιστροφή στην αρχικήем.ид.а.м.г - йослым 6, гяайкеио, 71261
тгк: 2810 288443 FAX: 2810 344017
email: info@enidani.gr

an incredible networks website